niedziela, 31 sierpnia 2014

koniec

Koniec urlopu, koniec wakacji i koniec lata :(


Ochłodziło się, pada deszcz więc zabrałam się za prace domowe.







Właśnie wstawiłam do piekarnika  śliwki pod kruszonką. Przepis bardzo prosty i szybki do zrobienia. 


przepis na deser ze śliwkami



  • śliwki węgierki, 10 szt
  • płatki owsiane, 50g
  • migdały, 50g
  • cukier brązowy, 25g
  • mąka, 50g
  • Miód, 5 łyżek
  • cynamon, 1 łyżeczka
  • masło, 50g
3-4 os.15 minśrednieprzystępne

Przygotowanie


  1. Śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórką do dołu. Polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, na 10 min

  2. W tym czasie, posiekać migdały i zmieszać z płatkami owsianymi,mąką cukrem, cynamonem i masłem. Powstanie kruszonka.
  3. Śliwki posypać kruszonką i zapiec przez 15 minut, aż się zarumieni.
  4.  
    Deser można podawać również z lodami waniliowymi. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz